Onze koefamilies

​​Op Lucky Holsteins werken we graag met bijzondere koefamilies. De basis in de veestapel is gelegd door Lucky Jonkvrouw en haar complete nafok.  De eiwitrijke en krachtige Froukjes hebben ook ons hart gestolen, de elegante Carola's zorgen voor een sterke roodbontkoefamilie in onze stal en daarnaast melken we nafok van Durham Daisy, Blackstar Raven en uit de Cooksfarm F-lijn. En we vergeten niet de solide Barendonk Emma's, afkomstig van de familie Hermanussen uit Beers.

Froukje's
​​

Toen we het bedrijf begonnen in 2009 kochten we via BM Livestock twee Shottledochters aan die aan het einde van hun eerste lactatie waren. Wat meer melk in de tank, was de gedachte. Maar dan wel van koeien uit een een sterke familie. Onze Froukjes komen uit de overbekende Froukjes van de familie van Essen.

Nadat ze op Lucky Holsteins een zeer voortvarende tweede lijst maakten (10.000 kilo melk met 3,5-3,6% eiwit) zijn ze op genomics getest en scoorden ze heel hoog. Daarbij kregen ze 88 en 87 punten voor hun exterieur, maar het zijn bovenal machtige true type koeien op ons bedrijf.
Van Froukje 121 (foto boven) staat inmiddels een Fidelityzoon bij CRV: Lucky Soeverein RF.  En ja, hij krijgt zeker ook kansen bij Lucky Holsteins.

Carola's

​​

De Carola's komen oorspronkelijk uit de Jacoba's van de familie Van 't Hof uit Oosterwolde. Een familie die bol staat van levensduur en fraai exterieur. Hierboven staat JSB Carola 5, de hoogst gemerkerde Jerudo in Europa. Hieronder Carola 2 (v. Mantitas), de met 90 punten opgenomen  volle zuster van fokstier Stouwdamshof Akron. De Carola's hebben zich in onze nieuwe stal ontpopt tot echt robotkoeien, dankzij hun zelfredzame karakter. Uit Carola 2 melken we dochters van Durable en Danillo, en kleindochters  van Dertour en  Fever. 

Klik hier door voor de volledige stamboom van JSB Carola 5 (v. Jerudo), met foto's van alle familieleden.

Lucky Jonkvrouw
​​

Ze werd in 2002 vaarzen kampioen op de NRM en HHH en als oude koe schi​tterde ze als algemeen kampioen op de Koe Expo 2007. We hebben het over stalfavoriet Lucky Jonkvrouw, ze werd bijna 16 jaar oud. Voor haar exterieur kreeg ze 92 punten en ze wist een levensproductie van 98.320 kilo melk (met 5,39% vet en 3,75% eiwit) te realiseren.
Ook haar fokkracht is bijzonder met niet alleen de fokstier Jonkheer (v. Jocko), maar ook met haar  dochters (van Morty, Magical, Million en Sanchez), kleindochters en inmiddels ook achter-achterkleindochters die bij ons in de veestapel sterke producties combineren met hoge gehalten en een prima exterieur. Alhoewel één van haar dochters inmiddels ook excellent is geworden, blijft de grote uitdaging nog zo'n imponerende Lucky Jonkvrouw te fokken.