Lucky Holsteins is het melkveefokbedrijf van Anke Zijlstra en Alice Booij. We zijn gestart in  juni 2009 en hebben in 2016 een nieuwe stal in gebruik genomen. Naast het melken van de 50 melkkoeien zijn we fokkerijliefhebbers. Bij elke koe valt wel een verhaal te vertellen over de prestaties, haar koefamilie en verdere achtergrond.

Over Lucky Holsteins

​Onze 50 melkkoeien lopen 's zomers in de wei. Met zo'n 45 hectare (waarvan 8 hectare mais) hebben de dames genoeg bewegingsvrijheid. 's Winters bestaat het rantsoen uit kuil en mais, met daarbij natuurlijk de nodige mineralen. Het doel is de koeien zo goed mogelijk te verzorgen, want als de koe het goed heeft, zorgt ze ook goed voor de boer (in dit geval de boerinnen). 

 

De gemiddelde productie ligt op 10.000 kilo melk met 4,30% vet en 3,45% eiwit. De koeien zijn gehuisvest in een 4-rijige stal die in 2015-2016 is gebouwd. Een stal waar het de koeien aan niets ontbreekt: ze liggen in zandligboxen en lopen op rubber. Een 2-box robot zorgt voor het melken .

​Onze koeien scoren gemiddeld 85 punten voor exterieur. We hebben grote koeien, dat is geen doel, maar het is wel het resultaat van een optimale opfok en voor het eerst kalven op een leeftijd van 2.03 jaar. We zien graag koeien met veel capaciteit en balans in hun exterieur zodat ze de melkproductie gemakkelijk aankunnen. Naast onze zwartbonte koeien wordt de stal steeds roodbonter.  

Lucky Jonkvouw (v.Lucky Leo)
Lucky Jonkvouw (v.Lucky Leo)

Froukje 121 (v. Shottle)
Froukje 121 (v. Shottle)

JSB Carola 5 (v. Jerudo)
JSB Carola 5 (v. Jerudo)

Lucky Jonkvouw (v.Lucky Leo)
Lucky Jonkvouw (v.Lucky Leo)

1/5